divendres, 1 de maig del 2009

Escoltem: En un mercat Persa

Ara en el mes de Maig sentireu cada vegada que siga l'hora de col.locar-se a les fileres, la música de Ketelbey, En un Mercat Persa. Els i les alumnes de quart ja coneixen aquesta obra perquè l'hem estudiada a classe. En ella podreu escoltar diferents tipus de música segons el personatge que apareix en cada moment. Així, a l'inici són els mercaders, muntats en camells, els qui apareixen en l'escena, per tal de montar el mercat. Després els captaires demanen almoina, i canten. A continuació apareix la dolça princesa, sobre un carruatge d'or, que saluda a tot el poble fent ones al vent amb el seu mocador... Un violoncel interpreta aquesta melodia tan encisadora.
Però l'encant de la princesa, de sobte es veu trencat perquè apareixen els malabaristes, fent jocs amb les seves pilotes, fent foc amb la boca i altres divertides activitats.
Si esteu atents, podreu veure fins i tot a un encantador de serps, que amb la seva flauta fa ballar al reptil al compàs de les notes musicals.
Finalment el Califa, pare de la princesa, també vol visitar aquest gran mercat, i va llençant monedes d'or i plata allà per on passa!