dissabte, 25 d’abril de 2009

The Campions

El famós himne de la Champions, és una sonatina de reconeixement universal que identifica la gran competició futbolística europea, que el proper dimarts 28 d'abril jugarà la semifinal: Barça- Chelsea.
Una curiositat d'aquesta melodia: la UEFA la va encomanar en el 1992 al compositor britànic Tony Britten, que va crear la lletra i va fer alguns arranjaments sobre la base del himne de coronació "Zadok the Priest" que va compondre el músic del Barroc George Frideric Haendel, a principis del segle XVIII, en homenatge a la coronació del rei George II d'Anglaterra. Així que aquesta melodia tan famosa, ens ve des del Barroc, aquella època musical que hem estudiat a classe un poquet.

El títol de la cançó és "Champions League" i va ser interpretada per la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, corresponent els coros a l'Academy of Saint Martín in the Fields. La lletra va ser escrita en els tres idiomes oficials de la UEFA (anglés, francés i alemà), i per això es repeteixen les frases: "Ceux sont les meilleurs equipes/ Sie sind die allerbesten Mannschaften/ The main event".
En la lletra de la cançó. en realitat diu en aquest moment: "Die Meister/ Die Besten/ Les Grandes Equipes/ The champions."
"Ceux sont les meilleures équipes,
sie sind die allerbesten Mannschaften,
the main event,
die Meister, die Besten, les grandes équipes, the champions.

Une grande réunion,
eine groBe sportliche Veranstaltung,
the main event,
Ils sont les meilleurs, sie sind die Besten, These are the Champions,
Die Meister, die Besten, les grandes équipes, the Champions.
Die Meister, die Besten, les grandes équipes, the Champions."