diumenge, 22 de març del 2020

Programació de 3r

TEMA: LES SEMICORXERES

- En primer lloc, propose acabar d'escoltar els personatges que ens faltaven del "Carnestoltes dels Animals", de Camille Saint-Saëns. A l'enllaç teniu la obra completa, però el que ens faltava per escoltar era:

1. El cigne

2. I per últim: els fòssils:




Ja sabeu que és molt important aprendre a escoltar atentament, sense fer sorolls i sense parlar. Després hem de pintar-los al quadernet (pàg.1, però si no el teniu no passa res, ja ho acabarem quan tornem a classe). Podeu repassar tots els que hem escoltat i decidir quin és el que més vos agrada. El meu preferit és el Cigne!


També estaria molt bé repassar la cançó - conte que havíem cantat a classe i que tant vos havia agradat. La podeu trobar ací: clic!  (la versió no és exactament la mateixa però ja sabeu que les cançons van canviant amb el temps i sempre poden haver diverses interpretacions).


Després, per seguir practicant amb la flauta que sé que és un instrument que vos encanta... (no tant als veïns i familiars, ho sent per ells!) Propose que estudieu aquesta cançó que és molt semblant a la que teníem a la pàg. 27 del quadernet. Amb el vídeo podeu anar fent per fragments fins que la pugueu tocar sense parar. (Aconselle no estudiar flauta més d'una hora al dia... pot ser perjudicial per la salut mental ;-))




Si teniu la llibreta de pentagrames a casa, estaria molt bé copiar la partitura. Si no, no teniu excusa perquè en aquest enllaç teniu un full de pentagrames per imprimir. I ací pots escollir com el vols.



Respecte al tema que hem de seguir, parlem del ritme de les quatre semicorxeres. Podeu veure aquest vídeo:



Recordeu aquella cançó de les figures musicals que vam treballar quan éreu menuts? Com es dèia? La podeu escoltar ací també!


I per finalitzar, cal fer els exercicis de la pàgina 30. Si no podeu fer el dictat amb ajuda d'algú de casa, ací teniu una pàgina on hi han molts per fer:  Dictats i també a l'apartat d'aquest blog de "Jocs musicals" (que podeu explorar quan vullgueu), hi ha un joc de dictats musicals que podeu visitar per fer pràctica.


Si teniu algun dubte o correcció que fer ja sabeu on estic: adalamestra@gmail.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me encanta tu blog Ada.
Echo mucho de menos tus clases de música y las risas en clase.
Muchos besos de
Laura Gonzalvo 3b
😘

Ada ha dit...

¡Hola Laura! Gracias, me alegro mucho de que te lo pases bien en clase, seguro que pronto volveremos a vernos.
Un abrazo