dijous, 16 d’abril del 2015

Flashdance



Aquesta és la cançó que li agrada a Mara i que podeu escoltar a l'escola. És de la B.S.O. de la pel.lícula dels anys 80:  "Flashdance" (1983) i el seu títol és "What a feeling" (quin sentiment!). La cantant es diu Irene Cara, i va ser composada per Giorgio Moroder.


Mara ha estat investigant i ens conta que la història tracta d'una xica que és soldadora i ballarina, viu a un magatzem amb el seu gos Bruno i es guanya la vida com pot, malgrat estar enamorada de la dansa. Va guanyar un Oscar i un premi Grammy a la millor interpretació.


Aquesta és la partitura per tocar-la amb la flauta.
Si aneu a aquest enllaç de baix. podreu veure la partitura i practicar-la amb la flauta i acompanyament. (També accedireu a l'enllaç clicant sobre la imatge):





L'altra melodia que sona tambe és d'una pel.lícula, aquesta més moderna, i és molt bonica! Es diu "Sin Reservas", i aquesta és la melodia principal de la pel.lícula. La va compondre Marc Ware Isham, que és dels Estats Units, i va guanyar un Premi Emy a la millor música d'un tema principal d'una pel.lícula. Aquest compositor ha fet altres bandes sonores com "A river runs throgh it", "Point Break", "Kiss the Girls" o "Érase una vez".

En ella podem escoltar una orquestra i com els instruments de la família de la corda fan una melodia que es pega:



Molt bona elecció Mara! has fet un bon treball

dimecres, 15 d’abril del 2015

Colonel Bogey March



Aquesta audició de la pel.lícula "El Puente sobre el río Kwai", de 1957 (David Lean) , és la que hem escoltat a les classes de 5è. Després de fixar-nos en els canvis de melodia i intensitat, cadascú ha fet el seu propi musicograma, decorant-lo segons varien els temes. 
Després hem seguit el ritme amb palmades i passos, com està indicat. Tu també pots fer-ho!

Aquesta és la versió de Lucia T.

- Recorda que cada quadrat correspon a un compàs de dues pulsacions.
- Els quatre primers compasos fan una introducció (abans sona un ritme amb la caixa).
- A la primera filera, es xiula la melodia principal.
- Quan fem les palmades, és una per compàs (fem blanques, dues pulsacions).
- El final és ben fort!