dimecres, 20 de maig del 2009

Audició del Cor Vilamar 2009






El dia 20 de Maig, el Cor Vilamar va fer la seva audició de fi de curs per als xiquets i xiquetes de l'escola, amb el següent programa de cançons:

1. Capritx per a tres veus

2. Es diu que el Tio Caliu

3. Pianoforte

4. Ja arriba la tartana

5. Na Veira

6. Lullaby

7. La canción del soldadito

8. Si tu vas al cel

9. Avui he tingut un somni

dilluns, 18 de maig del 2009

El Bombardino

Avui Manuel ens ha portat el seu instrument musical per tal de fer una petita audició als seus companys de classe:
El Bombardino és un instrument de la família de vent-metall.

Podrieu dir com sona? té un so agut o dirieu que sona greu?

Quines parts recordeu que té?
(contesteu i deixeu un comentari)


Després de mostrar com es monta i col.loca el bombardino, ens ha ensenyat les cançons que estudia a la seva escola de música. Una d'elles era L'himne de l'alegria que estem tocant amb la flauta!

Moltes gràcies Manuel, ens ha agradat molt!

dimecres, 13 de maig del 2009

Més dibuixos per al blog

Animeu-vos a fer dibuixos per al blog!
Carles, 5é V

Dibuix d' Irene

L'himne de l'alegria

Amb els cursos de sissé estem estudiant "l' Himne de l'Alegria" per a la flauta. És difícil d'interpretar però també forma part d'una de les sinfonies més conegudes de Beethoven i de la qual hi ha moltes versions i lletres:



dimecres, 6 de maig del 2009

Malieri, un món de músiques


Hem assistit amb els alumnes de quart de primària a l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, a una audició d'allò més espectacular: un total de 65 alumnes de primària del CEIP Ausiàs March i de secundària del IES Clot del Moro formaven part de la plantilla d'aquesta obra-teatre.
En aquesta història, un malvat anomenat Malieri, intenta apoderar-se de la música de tot el món per a poder disfrutar-la tot sol. Però un grup de xiquets i xiquetes molt divertits intentarà véncer a aquest malvat i aconseguir que la música torne a tots els països als quals pertany. Al llarg de l'obra, grups d'alumnes d'aquestes escoles ens fan una mostra de les músiques i danses d'arreu del món. Com a resultat ens trobem amb un treball molt bonic que els haurà costat molt de preparar. Els escenaris i vestuaris estaven també molt aconseguits. I al finalitzar, tots junts vam cantar la cançó que havíem estudiat en classe, i que resultarà ser l'antídot per a salvar al món de Malieri.

divendres, 1 de maig del 2009

Escoltem: En un mercat Persa

Ara en el mes de Maig sentireu cada vegada que siga l'hora de col.locar-se a les fileres, la música de Ketelbey, En un Mercat Persa. Els i les alumnes de quart ja coneixen aquesta obra perquè l'hem estudiada a classe. En ella podreu escoltar diferents tipus de música segons el personatge que apareix en cada moment. Així, a l'inici són els mercaders, muntats en camells, els qui apareixen en l'escena, per tal de montar el mercat. Després els captaires demanen almoina, i canten. A continuació apareix la dolça princesa, sobre un carruatge d'or, que saluda a tot el poble fent ones al vent amb el seu mocador... Un violoncel interpreta aquesta melodia tan encisadora.
Però l'encant de la princesa, de sobte es veu trencat perquè apareixen els malabaristes, fent jocs amb les seves pilotes, fent foc amb la boca i altres divertides activitats.
Si esteu atents, podreu veure fins i tot a un encantador de serps, que amb la seva flauta fa ballar al reptil al compàs de les notes musicals.
Finalment el Califa, pare de la princesa, també vol visitar aquest gran mercat, i va llençant monedes d'or i plata allà per on passa!